ACTUEEL NIEUWSBERICHT

Na meer dan vijfendertig jaar galerie-activiteiten is mijn privé- collectie toe aan  innovatie. Vandaar een eerste verkoopaanbieding van kunstwerken, die plaats zullen maken voor nieuwe,meer actuele kunstprojecten. In bijlage ziet u de afbeeldingen van de aangeboden werken.

Tentoonstelling : vrijdag 8 maart tot 28 maart 2019


  •  Bart Slangen :  schilderijen.
  • Stephan Balkenhol :  sculpturen.

 

BART SLANGEN

De werken van Bart Slangen stralen onrust en twijfel,maar ook intimisme en romantiek uit. Zijn schilderijen zijn technisch bijna klassiek maar de oorspronkelijke helderheid en scherpte wordt bewust voorzien van een troebel glacis,een laag ruis.Ze balanceren tussen een fotografische en geschilderde eigen wereld.Steeds weer die dualiteit die zijn werk zo eigen maakt

In 2016 maakte hij deel uit van de tentoonstelling “ Images are the new Thinking” in het Poortgebouw Abdijsite Herkenrode,als curator Maurice Lambrechts.

Fragment : Els Wuyts

Bart werd eveneens geselecteerd samen met veertien Limburgse Topkunstenaars voor de tentoonstelling:

LIMB.ART-select in CORDA CAMPUS,t.v.v. Het Limburgs Kankerfonds

Periode : december 1916 – Januari 1917

 

STEPHAN BALKENHOL

Everything and Nothing

Vandaag kent Stephan een internationale renommee.Met prestigieuze exo’s in Europa en de Verenigde Staten, aanwezigheid in private en publieke collecties wereldwijd en in de publieke ruimtes in steden als Berlijn,Chicago,Johannesburg,Londen,Parijs en Salzburg.Stephans beeldtaal heeft het hedendaags idee van beeldhouwkunst beïnvloed en depositie van de figuratieve kunst mee gevrijwaard.Als één van de belangrijkste kunstenaars van zijn generatie behoort zijn oeuvre anno 2017 tot ons cultureel erfgoed.

Fragment uit :A Brilliant Storry Since 1987.Gerald en Bart Deweer.

In oktober 2013 was in galerij INTERARTCENTER,exclusief voor Limburg,de individuele tentoonstelling : STEFAN BALKENHOL met sculpturen en bas-reliëfs in brons en hout,met tekeningen en grafieken. In s.w.m.Deweergallery

Deze tentoonstelling werd  praktisch ook ondersteund door de stad Hasselt.

Organisatie : INTERARTCENTER vzw Zuivelmarkt Hasselt : info@intarartcenter.be tel.O476 482735
Locatie : Galerij X CONCEPT Zuivelmarkt 46 tegenover Z33 Hasselt : info@xconcept.eu tel.0486 541110

OPENING MET RECEPTIE EN EEN MUZIKAAL PIANO INTERMEZZO DOOR WOUTER DEWIT : vrijdag 8 maart om 20 u.
De tentoonstelling is open van woensdag tot zondag van 14u tot 18u 30.