Het werk van Panamarenko kenmerkt zich door een ongeremde verbeeldingskracht. De kunstenaar neemt je mee naar een andere wereld, “zijn wereld”, waar fantasie, droom, poëtische schoonheid en technisch vernuft, op één koord dansen. Achter een schijnbare naïviteit ontplooit zich een eigen universum. Met speelse vastberadenheid, zelfzekerheid en ongebreidelde creativiteit bouwt hij zijn internationale erkenning verder uit onder het motto: Panamarenko blijft “Panamarenko”.

In 1991 was er in de galerie de eerste tentoonstelling met Panamarenko. Deze samenwerking is door de jaren heen uitgegroeid tot een permanente aanwezigheid van Panamarenko.
De mooie, succesvolle expositie in 2003-2004 “Panamarenko, the Water, the Land, the Space” was de kroon op deze duurzame samenwerking. Sinds december 2004 is er een permanent “Panamarenko House” in de galerie. In 2005 werden een aantal nieuwe creaties speciaal in de kijker gezet tijdens een voor Limburg andermaal unieke tentoonstelling: “Unidentified Flying Object”.