ROGER RAVEEL

Machelen 1921 – Deinze 2013

Dit werk is de afbeelding van een vierdelige houtsnede .” Titel : Het gevoel en de dingen 1983”.Totale afmetingen : 153 x 112 cm.Editie van30 exemplaren.Genummerd : 4/30 en gesigneerd onderaan rechts.

De vier delen heb ik samen laten maroufleren op doek met een speciale bescherming,geen glasvoorzetting , met alleen een witgelakte lijst.Het is wellicht de grootste houtsnede van Raveel.De periode 1983 – 1984 blijven belangrijke jaren waarin hij bijna uitsluitend prachtige houtsnedes maakte..

In 1999 KREEG HIJ ZIJN EIGEN MUSEUM IN MACHELEN AAN DE LEIE.

 

MIMMO PALADINO

is een Italiaans schilder,graficus,beeldhouwer.Geboren:1948 in Paduli,Campania, Italië.Hij is de meest bekende kunstenaar van de “ Transavangarde beweging”,samen met Sandro Chia , Francesco Clemente , Enzo Cucchi .

Het afgebeelde werk is een linosnede in 6 kleuren van 1984.titel : “ SONGO UMIDO” . Editie van 65 exemplaren en 12 EP . Afmetingen : 135 x 97 cm .

1980 – Biënnale van Venetië , in de tentoonstelling “ Aperto 80 “. Verwierf internationale bekendheid via diverse musea : Kunsthalle Bazel – Museum Folkwang Essen – Stedelijk Museum Amstardam.

1982 : Documenta 7 Kassel . Tijdens de eerste Beaufort “ Kunst aan Zee “ met curator Willy Van den Bussche, was Paladino aanwezig met een prachtige,ontroerende reeks terra-cotta beelden, verweven in de ruïne van de Duinen Abdij in Sint-Idesbald.

KEES van BOHEMEN

Den Haag 1928 – Den Haag 1985.

Kees van Bohemen wordt beschouwd als één van de meest complete Nederlandse schilders.In de jaren vijftig werd zijn werk eerder als experimenteel beschouwd.Vanaf de jaren zeventig behoort hij tot de gevestigde namen en kreeg internationale bekendheid.

In de Verenigde staten kreeg hij contact met “Action painters” ,als Jackson Polock.In de jaren zestig verwierf hij een eigen stijl waarin abstractie en figuratie één geheel vormden.Meerdere vrouwelijke naakten zijn hiervan een voorbeeld.

Het getoonde werk is een lithografie van 1979. Titel : “Vrouwen in Kenya”. Editie van 60 expl. genummerd : 32/60 en gesigneerd onderaan rechts.

Tentoonstellingen in Musea en Galeries in heel Europa , Verenigde staten , Zuid-Afrika.

ASGER JORN

1914 Vejrum,Jutland – 1973 Aerhus; Hij was een Deens kunstschilder , schrijver,filosoof.

1936 Ging naar Parijs en werd student van Kandinsky.Op de Academie Contemporaine van Fernand Leger wendde hij zich tot de abstracte kunst.

1937 ; In dienst van Le Corbusier , werkte hij aan “Palais des Temps Nouveaux voor de wereldtentoonstelling van Parijs 1937

  1. In Parijs werkt hij samen met Constant , Corneille , Karel Appel uit Nederland, en Christian Dotremont en Joseph Noiret ,Belgie, bij de oprichting van COBRA

Het werk van Asger Jorn was te zien op de grote Cobra-tentoonstellingen in Amsterdam (1949) en Luik (1951)

Aanvankelijk was zijn werk expressionistisch,later ging hij over naar het surealisme en de abstractie .

De hier getoonde lithografie is uit 1970 en verwijst naar angstaanjagende,mythische wezens wat zijn werk typeert.Editie van 90 explaren, genummerd : 80/90 ; gesigneerd onderaan rechts.

Afmetingen : 88 x 70 cm. ingelijst in een plexibox omkadering

 

Ik wil een werk kopen III

11 + 13 =